Linecké cukroví FIT

09.12.2015 22:56

Prostě ho milujete a nejde to jinak? Tak to máme stejné a vlastně celá moje rodina :-) A tak hledáte možnosti jak jen to udělat trošku zdravěji, ale aby si zachovalo svou chuť ...a tady to je ...je to super :-) 

 

Ingredience (dvojitá dávka na 4 plechy):

420 celozrnné pšeničné mouky

1 celé máslo - já používám ve stejném množství kokosový olej

80g moučkového cukru - rozemelu třtinový cukr na moučku 

2 žloudky - pro alergiky lze nahradit tofu s vodou (rozmixované)

strouhaná citronová kúra

 

Postup: 

Vše zapracuji pěkně ručně do jednoho těsta a uložím do fólie a přes noc do lednice. Druhý den těsto vyválím na tenký plát a vykrajuji tvary. Tyto peču v troubě na pečícím papíru cca 10 minut na 170 stupňů(doporučuji hlídat). Po vychladnutí slepuji domácí marmeládkou :-) 

 

 Zdroj: vzhledem k tomu, že tento recept peču již druhým rokem nepamatuji si, kde jsem to vzala či opsala. Kdyby přeci jenom měl někdo pocit, že tento recept vymyslel nechť se mi ozve :-)