ENERGETICKÉ ZDROJE I.ČÁST

28.04.2014 20:50

Dlouho jsem přemýšlela, jak nahradit energetický nápoj po kterém většinou šáhnu před závody nebo když jsem vyčerpaná. Četla jsem různé fígle jak zůstat fit, ale při mé vytíženosti to přeci jen nebylo tak jednoduché. A protože energy nápoje většinou obsahují samé Ečka přeci jenom jsem nějaké informace nasbírala, tak bych se s váma ráda tady o ně podělila. Co tedy užívám když jsem unavená? Když mě čeká náročný výkon? Těžké závody nebo už melu z posledního?? ;)  

 
Guarana neboli Paullinia cupana
Pochází z Venezuely či severní Brazílie. Drcením semen se získává hnědý prášek. Semena obsahují zhruba 4-8% kofeinu a proto jsou na únavu mnohem účinnější než káva. Navíc nepřekyselují žaludek a povzbuzující účinek trvá přibližně dvakrát tak dlouho než u kávy. Také jsou plná baraninu, taninu, amidolu, teofylinu, teobrominu, rostlinné silice, vitamíny skupiny B a vitamíny skupiny C. Guarana má povzbuzující účinky a je vhodná při redukčních dietách. Guaranu můžeme užívat ve více formách – tablety, čaj, nápoje atd.Guarana není návyková její užívání je naprosto bezpečné.
Účinky guarany: Dodává energii-Zmírňuje bolestivou menstruaci-Odbourává pocity hladu-Zlepšuje náladu-Detoxikuje tělo -Čistí krev, ledviny a játra -Odbourává příznaky kocoviny-Zlepšuje krevní oběh-Zvyšuje peristaltiku střev -Podporuje činnost srdce-Brání usazování cholesterolu-Zvyšuje účinnost acylpirinu a vitamínu C-Uvolňuje ze svalů kyselinu mléčnou a tím zmírňuje bolest-Pomáhá při snižování nadváhy- Spaluje přebytečné tuky -Při pravidelném užívání má omlazující a afrodiziakální účinky -Pomáhá při poruchách trávení-Udržuje plodnost do vysokého věku.
Proč zvolit právě guaranu?
Nepřekyseluje žaludek-Kofein se uvolňuje postupně po dobu 6-8 hodin-Umožňuje snadnější snášení vysokých teplot -Mírně zvyšuje krevní tlak a zrychluje tep-Zvyšuje fyzickou i duševní výkonnost-Zmenšuje pocit vyčerpanosti-Má afrodiziakální vlastnosti -Dokáže snížit pocit hladu-Zrychluje metabolismus-Snižuje únavu svalů.

V dalším článku se těšte na nápoj zvaný Iskiate :-)