KRÁLIČÍ ŠPÍZY S JASMÍNOVOU RÝŽÍ A JOGURTOVÝM DIPEM

17.10.2011 20:09

Rádi si vychutnáte králíka, ale nechcete při tom mnoho hřešit?? To není problém, vyzkoušejte tento recept na netradiční králičí maso a užijte si to i ve zdravé variantě.

 

Ingredience:

800g králičího masa(použila jsem masíčko ze hřbetu)

4 porce jasmínové rýže

1 lžíce citronové šťávy

Marináda:

4 lžíce sojové omáčky

1 vejce

2 stroužky česneku

1 lžíce čerstvých sekaných bylinek

Jogurtový dip:

100ml bílého jogurtu

3 lžíce pikantního kečupu

1 stroužek česneku

špetka bílého mletého pepře

špetka soli

 

Postup:

Maso odblaníme a nakrájíme na menší kostky.Aspoň na půl hodiny naložíme do marinády a zakápneme kapkou citronové šťávy. Marinované maso napichujeme na jehly a grilujeme či upečeme v troubě na pečícím papíře. Zatím si připravíme jogurtový dip a po upečení podáváme špízy s jasmínovou rýží a dipem.