PEČENÝ ČAJ BEZ CUKRU

18.10.2014 21:13

Tak jsem si dneska při svém volnu udělala zásoby na zimu v podobě pečeného čajíku, který piju v zimě každý den :-)

 

Ingredience

ovoce z vlastní zahrádky

vanilkový lusk

trocha rumu

skořice, hřebíček, badyán

 

Postup

Ovoce jsem nakrájela na stejně velké kusy. Rozdělila jsem podle vhodnosti a kyselosti ovoce k sobě a rozdělila do pekáčku :-) Ovoce jsem zasypala skořicí, vanilkový lusk rozřízla -dřeň a rozkrájený lusk vyndala na ovoce. Do pekáče nalila trošku rumu podle libosti a přidala zbytek koření. Poté pečeme na 200 stupňů do vypečení vody z ovoce asi 30-45 minut. V polovině ovoce rozmačkáme. Po upečení ovocnou směs plním do čístých sklenic, které následně uzavřu a otočím dnem vzdůru. 

 

Pokud přeci jenom se vám zdá směs kyselá či málo sladká oslaďte směs medem či stévií. Nicméně pokud správně ovoce zvolíte, není potřeba přislazovat.